“Nápad spojiť špičkových šéfkuchárov a Gentlejam mi napadol začiatkom leta. Od prvého momentu som vedela, že to bude šupa a že to dotiahnem do finálneho konca. Oslovila som troch šéfkuchárov, ktorých prácu si nesmierne vážim a o ktorých som vedela, že výsledok bude viac než úžasný. V priebehu troch mesiacov vznikli tri unikátne chute, ktoré verím, že čoskoro zažijete na vlastnej koži a budete minimálne tak nadšení ako ja. Ste zvedaví, aké chute sú v tejto edícii a kto ich vytvoril? Čítajte ďalej.” Ivetka, autorka Gentlejam
LEGENDÁRNY ANANÁS od VOJTA ARTZA:
Kto je Vojto Artz?
Vojto je prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Ambassador “Woldchefs without Borders” a šéfkuchár spoločnosti Metro Cash & Carry Slovakia. Je známy z relácií TV Markíza Chuťovky, Tulinárium, Teleráno a Masterchef. V zbierke má bronzovú medailu na celosvetovej kuchárskej olympiáde IKA Erfurt 2008 a bronzovú medailu z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji 2011. Je držiteľom Gurmán Award za celoživotné dielo a prínos pre slovenskú gastronómiu.
Aký Gentlejam Vojto vytvoril?
Ananásový džem s koriandrom a zlatým rumom Legendario, ktorý sme nazvali “Legendárny Ananás”. Obsahuje 5,1% čistého alkoholu. Nie je to tradičná chuť, akú by ste očakávali. Džem je svieži, voňavý a korenistý vďaka koriandru. Celú chuť krásne dopĺňa prémiový zlatý rum a tá vôňa… rozplýva sa po celej miestnosti.
Jahodové sombréro od MILA PABIŠA:
Kto je Milo Pabiš?
Milo je šéfkuchár reštaurácie Korzo, ktorá patrí medzi stálice bratislavskej scény. Je precízny, neuspokojí sa s priemernosťou a svojim zákazníkom sa vždy snaží pripraviť jedlo, ktoré sa blíži k dokonalosti. Pravidelne ho môžete vidieť v televíznej relácii Teleráno na TV Markíza a relácii Dámsky klub na STV.
Aký Gentlejam Milo vytvoril?
Jahodovo-mangový džem so špičkovou tequilou a pomarančovým likérom Cointreau. Obsahuje 0,7 % čistého alkoholu a nazvali sme ho “Jahodové sombréro”. Tento džem je špecifický svojou exotickou vôňou. Na začiatku pocítite jahody, mango a tequilu a v závere pomarančovú chuť likéra Cointreau. V džeme prevažuje chuť alkoholu, ale nevyruší vás, práve naopak, príjemne vás prekvapí. Konzistencia je redšia, ale to bol zámer, aby mal džem široké spektrum použitia.
Kto je Vlado Lokšík?
Vlado Je viceprezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. V roku 2016 získal bronzovú medailu na celosvetovej kuchárskej olympiáde IKA Erfurt a o dva roky neskôr vybojoval bronzovú medailu na majstrovstvách sveta v gastronómii EXPOGAST Culinary World Cup. Môže sa pochváliť aj dvomi prvenstvami: Je prvý lektor duálneho vzdelávania na Slovensku a ako prvý kuchár v Európe vymyslel dezert z dubákov: dubákovú zmrzlinu.
Aký Gentlejam Vlado vytvoril?
Džem z arónie, bazy čiernej a tmavého pivného špeciálu. Keďže sa pivo celý čas varilo s ostatnými surovinami, vo finále má džem 0,0 % čistého alkoholu. Nazvali sme ho “Pivný flám”. Po otvorení džemu zacítite vôňu bazy, po ochutnaní zažijete nával arónie a čokoládovej, karamelovej chute, ktorú spôsobil tmavý pivný špeciál. Chuť je ťažšia ako zvyšné dva džemy od šéfkuchárov, ale famózna. Mňam!
KOMPLETNÁ EDÍCIA za zvýhodnenú cenu
Chcete ochutnať všetky tri chute Gentlejam? V tom prípade vám odporúčame zvýhodnenú sadu, ktorá obsahuje všetky tri produkty:
Všetky tieto džemíky máme už v predaji. Ak teda ešte stále nemáte vyriešené vianočné darčeky, toto je myslím to pravé, orechové :) Alebo džemové?