Domov » Žurnál+ » Autor: Iveta Hrabovská

Žurnál+

Chutný žurnál 2: Jesenné dobroty s Gentle Jam

Iveta H. » Návody / 2015-09-24 17:32:00 /  16 komentárov / 117 lajkov / 5x zobrazený

Po mesiaci sa opäť hlásim, priatelia! A niet sa čomu čudovať, veď toľko pozitívnych ohlasov, koľko som dostala v minulom žurnáli ma nakopli napísať pre vás druhé pokračovanie :) Vonku sa nám trošku ochladilo, a tak je na čase si upiecť niečo sladké, s jesenným nádychom :) Mám pre vás 3 super receptíky, a to na Jablkový chlebík s čučoriedkovým džemíkom, Vegánske palacinky bez vajec a Pudingovo-čokoládovú tortu so slivkovým džemíkom. Tak čo, ste pripravení? Ja áno, tak poďme na to:

1. Jablkový chlebík s Lesnou návnadou
Tento zdravý sladký chlebíček by som dokázala jesť každý deň. V spojení s čučoriedkovým džemíkom s levanduľou a ruskou vodkou sa z tohto jablkáča rázom stáva neopakovateľný dezert :)


Suroviny: 400 g jablko, 2 PL mletá škorica, 3 PL tmavý rum, 50 g vlašské orechy, 130 g špaldová hladká múka, 1 balíček kypriaci prášok do pečiva, 120 g cukor, 120 g maslo
8 PL ryžové mlieko, 3 ks vajce
Postup: Maslo popražíme približne 3 minúty. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a pridáme mlieko a vychladené maslo. Múku, kypriaci prášok do pečiva, škoricu a orechy premiešame. Vyšľahané vajcia s maslom vylejeme k múke a premiešame. Jablká nastrúhame a vmiešame do cesta. Pridáme rum, premiešame a vlejeme do silikónovej formy na biskupský chlebík. Pečieme pri 180 stupňoch 45-50 minút. Servírujeme s božskou Lesnou návnadou.

2. Vegánske palacinky bez vajec s džemíkmi od Gentle Jam
Palacinky = naša závislosť. Zvykla som ich robiť iba pre nás (teda pre mňa a môjho mužíka) ale od kedy máme v chladničke Gentle Jam, robím ich často aj pre hostí v rámci dezertov, lebo s alkoholovými džemíkmi získajú úplne iný rozmer. Dokonca tento recept je na vegánske palacinky bez jediného vajíčka :)


Suroviny: 700 ml ryžové mlieko, 300 g špaldová hladká múka, 1 balíček vanilkový cukor, štipka soli, 2 KL kypriaci prášok do pečiva

Postup je absolútne jednoduchý: Preosejeme si múku, pridáme kypriaci prášok do pečiva, cukor, soľ a ryžové mlieko (samozrejme, že môžete použiť aj klasické mlieko ale tento receptík je vegánsky, takže kravskému mliečku dávam červenú). A už len opekáme na panvici z oboch strán úúúplne bez oleja – teda iba ak máte super panvicu :)

3. Čokoládovo-maková torta s Odpálenou slivkou

Jednoduchá a takááá dobrá je táto torta, že až! Samozrejme, že môžete použiť akýkoľvek džem ale moja Odpálená slivka je v spojení s čoko tortou niečo božskéééé :)


Suroviny: 4 ks vajce, 4 PL med, 2 balíčky čokoládový puding, 40 g mak, 1 balíček kypriaci prášok do pečiva, 200 g čerešne, 1 štipka soli, 50 g čokoláda, 50 g maslo
Postup: Vajcia s medom a soľou vyšľaháme. Pridáme pudingové prášky zmiešané s kypriacim práškom do pečiva. Potom do zmesi šupneme pomletý mak, premiešame a vylejeme do formy (priemer 18 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch 50-55 minút. To, či bude torta upečená, zistíme pichnutím špáradla do stredu torty. Po vytiahnutí by malo zostať čisté. Vrch potrieme Odpálenou slivkou a poukladáme ľubovoľné ovocie (ja som použila čerešne). Všetko polejeme čokoládovou polevou, ktorú si spravíme roztopením čokolády a masla nad parou. Tak a teraz už len chytiť vydličky a pustiť sa do nej, parádnice jednej!

No čo, narobila som vám slinky? Alebo nebodaj už zapínate rúru? Dajte mi vedieť, budem sa tešiť z každého vášho komentu! Tak čauko v ďalšom chutnom žurnáli :) Ivetka

Komentáre

taliaa pekný žurnál.

2015-09-25 03:52:47

annya mňam :-)

2015-09-25 08:18:57

natalyss mňaaam

2015-09-25 09:51:53

MiniaLab Veru chutný žurnál! :)

2015-09-25 10:01:37

Misenka Našla som tip na moju meninovú tortičku, určite vyskúšam, mňam :)

2015-09-25 10:32:32

Corsaro Och, ten chlebík! Mňam! :)

2015-09-25 10:42:47

SkusimTo navnadila si ma......:D

2015-09-25 11:27:44

Barsi Vyzerá to nekutočne, ako si mi ten šalát, čo mám na obed, prestáva chutiť :)

2015-09-25 11:48:14

pjbijou jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! :-)

2015-09-25 14:01:59

JankaRybka vyzerá to všetko božsky :)

2015-09-25 15:31:37

lenka2811 Skvele recepty a palacinky urcite vyskúšam :)

2015-09-25 18:48:26

cinky Ta čokoládovo-maková torta vyzerá super...mňaaam:)

2015-09-25 19:33:21

jontego rozprávať nemôžem, lebo mi tečú sliny a myseľ mi zatemnila chuťová explózia, úplne gurmánske orgie, najradšej by som si dala doviezť všetky džemíky a omáčky k sebe domov a po kúskoch by som som vychutnávala ....také SPA pre chuťové zmysly:-))))až budem mať čas, určite vyskúšam:-) vďaka za zážitok

2015-09-25 21:14:431x

koralrk To musia byť dobroty, idem skúšať :-) :-) :-)

2015-09-26 09:12:36

vlastagerhardova Dobry žurnál vyskúšam a napíšem :_)

2015-09-27 09:20:10

ivyn ... receptíky, chlebík, džemík, mužík, mliečko, slinky... - mám čo robiť, aby som zostala pri čítaní pozitívne naladená. No ale potom tie vydličky ... Čo dodať?

2015-11-10 14:06:231x

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

P
Gentlejam
Gentlejam
399 predaných ks, 108 hodnotení

Reaguje do 2 hodín

Našou snahou bolo vytvoriť produkt, v ktorom sa odzrkadlí temperament ukrytý v jedinej lyžičke špičkového džemu. Predstavujeme vám Gentlejam, v ktorom si vychutnáte božskú chuť čerstvého ovocia, voňavého korenia a prémiového alkoholu.


Pôvodné meno GentleJam

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

 - Lesná návnada- Čučoriedkový džem s levanduľou a vodkou - 5955287_Lesná návnada- Čučoriedkový džem s levanduľou a vodkou by Gentlejam
 5 komentárov
 Páči sa 56 ľudom
23,50 €
 - Korenistá slivka- Slivkový džem s čiernym korením a slivovicou - 11149964_Korenistá slivka- Slivkový džem s čiernym korením a slivovicou by Gentlejam
 7 komentárov
 Páči sa 102 ľudom
21,50 €

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »