Domov » Žurnál+ » Autor: Alena Kovaříková

Žurnál+

Vyrobte si doma: Pravý vanilkový cukor

Alena K. » 2011-02-08 23:07:29 /  22 komentárov / 86 lajkov / 1057x zobrazený

Viete o tom, že vanilkový cukor, ktorý kupujete v obchode nie je vzdy z pravej vanilky? Je vanilínový. A v jeho zložení je napísané: cukor, aróma. JE tá aróma syntetická alebo pravá?

VYROBTE SI TEN PRAVÝ. PRÍRODNÝ. VÁŠ.

Čo budete potrebovať:

200 g jemného kryštálového cukru
1 vanilkový struk PREMIUM
Zaváraninový pohár s viečkom

POSTUP:
1. Vanilkový struk rozrežeme pozdĺžne na dve časti:

2. Takto:



3. Vo vnútri struku sa nachádzajú semiačka, ktorým sa hovorí kaviár. Sú maličké a olejové.


4. Špičkou kuchynského nožíka (použijeme nožík na maslo) kaviár zo struku vyberieme:


5. Na obrázku vidíte množstvo kaviáru z polovice struku, ktorý má dĺžku 18-21 cm.

Obr.7


6. Do misky nasypeme cukor a dobre vmiešame kaviár z celého struku. Keď je cukor so semiačkami dobre premiešaný (trvá to 5-10 minút) pridáme na kúsky (3-4 cm dlhé) nakrájaný zvyšok struku.
Obr.8

7. Takto vyzerá finálny cukor.



8. Dáme ho do zaváraninového pohára a zavrieme. Nasledujúce dni občas potrasieme. Po 2 týždňoch je pripravený k použitiu. Nakrájanú vanilku môžeme opätovne použiť do nového cukru.

Cukor môžete urobiť aj tak, že do neho vložíte celý struk alebo celý struk nakrájaný na menšie kúsky.

Neodporúčame používať práškový cukor.

Vanilkový struk sa správne nazýva tobolka. Ale kedže je zaužívaný názov struk, používam ho aj ja.
 

Komentáre

vranka júj až sem mi to vonia, krásny žurnál

2011-02-08 23:45:50

Katu-Hula ďakujem.

2011-02-09 08:14:02

andreasamajova super žurnál :) vyskusam :))

2011-02-09 08:26:53

ekodeli pripajam sa, dakujem :}

2011-02-09 08:39:47

EvaLiptakova Dobrý žurnál, ďakujeme!

2011-02-09 09:24:13

velryba skvelé, ďakujeme!

2011-02-09 09:47:57

zuKa_sunny super, akurat mi pride vanilka tak si spravim, vdaka za tip :)

2011-02-09 10:10:52

QuiltDesign Jeee, super zaujimave :-)

2011-02-09 10:16:29

Qtinka super článok :)

2011-02-09 10:18:49

Lubik28 super navod. da sa podobnym sposobom spravit aj skoricovy cukor?

2011-02-09 11:45:40

Mydlaren Škoricový je veľmi jednoduchý. Na 200g kryštálového cukru ide polievková lyžica mletej škorice. Alebo stačí v mažiariku roztĺcť 15g celej škorice spolu s trochou cukru a zmes vmiešať do zvyšku cukru.

2011-02-09 11:57:22

tulip-anka jééé ďakujem za voňavý nearomatizovaný tip :-)

2011-02-09 14:01:08

jednicka Len taký detail - vanilkovú tobolku/struk kúpim bežne v potravinách???

2011-02-09 18:13:39

Mydlaren Bežne nie. Ale dá sa kúpiť. Len cena je oveľa vyššia a zvyčajne na nej nie je napísana vlhkosť a obsah vanilinu. Najkvalitnejšia vanilka má okolo 30% vlhkosť. To znamená, že je šťavnatá.

2011-02-09 18:42:23

pikino ja už vanilkový cukor nekupujem v obchode pekne dlho. S domácim sa nedá porovnať :)

2011-02-09 18:57:15

simma15.o dobrý nápad :)

2011-02-10 17:32:22

bibisko Aj ja som si ho objednala a uz sa tesim na vnilkovy cukor:)

2011-02-10 18:54:41

wendy To vyzerá veľmi zaujímavo :-))

2011-02-10 20:21:41

alex.cas zajtra kupujem struk a vyrabam, diks!:))

2011-02-10 20:46:35

helunka vynikajuce zurnaly :) vsetky receptiky idem vyskusat :)

2011-02-17 15:29:08

orajza Perfektne fotky, ani som nevedela že vanilka takto vyzerá vo vnútri.

2011-03-24 14:33:27

silviab mňam :D

2011-03-24 14:48:37

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

P
Mydlaren
Mydlaren
9609 predaných ks, 2731 hodnotení

Reaguje do 2 hodín

Na juhozápade Slovenska prevádzkujeme malú manufaktúru Slovenskú mydláreň kde ručne vyrábame mydlá, prírodnú kozmetiku a sójové sviečky.


Pôvodné meno U_sikovnych_ruk

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »