Domov » Žurnál+ » Autor: LEnka Pospišilová

Žurnál+

Mousse au chocolat

LEnka P. » 2012-02-01 18:03:56 /  7 komentárov / 33 lajkov / 183x zobrazený

Ahojte, mám tu niečo nielen pre čokoládových nadšencov:)

Dnes by som sa s vami chcela podeliť o fantastický recept, ktorým  ohúrite nielen vášho chlapa, ale určite aj návštevu.

Je to rýchly receptík a zároveň aj jednoduchý.

Udávam hneď v dvojitej dávke, keďže jedna je ozaj málo, takáto dvojitá vyjde približne na 6 dávok po cca 1,5dcl.

Potrebujeme:

2x 100g čokolády na varenie (čím viac percentná, tým lepšie)

100ml smotany na varenie alebo šľahačkovej

4 vajíčka

2 kopcovité lyžičky práškového cukru

Postup:

Roztopíme čokoládu nad parou, necháme ju trošku vychladnúť, keď už nebude vriaca, primiešame do nej smotanu, kľudne šľahačom.

Kým nám bude čokoláda chladnúť oddelíme si žĺtka od bielok, k žĺtkam pridáme cukor a vymiešame šlahačom, takisto vymiešame aj bielka na sneh.

Do čokolády primiešame najprv žĺtka, stačí aj ručne, a napokon bielka, mala by sa nám pod lyžičkou tvoriť bublinková čokoládová pena, ktorá vyzerá naozaj neodolateľne. Túto zmes vlejeme do vopred pripravených pohárov, a dáme do chladničky vychladiť.

Ak máme rady čokoládu dochutenú, stačí do pohárov pridať banány, maliny, sirup, alebo čokoľvek čo máte rady.

Mňam, až sa mi zbiehajú slinky:D

Tak keď receptík vyskúšate, dúfam že sa podelíte o svoje zážitky:)

Ešte by ste ma potešili, keby ste navštívili môj obchodík, som tu ešte nová a chcela by som aby ste aj o mojej tvorbe vedeli:) Ďakujem vopred za každý lajk, aj hodnotenia:)

Pekný večer prajem,

Lenka

 

 

Komentáre

Dodus123 Parádams čokoládou si mi ulahodila, lebo som si predvčerom objednala tento balzam :

http://www.sashe.sk/fibska/detail/balzam-na-pery-prava-cokolada-vianocna-edicia

Som zvedavá, aký bude, ale určite na zjedenie.

Receptík skúsim :)

2012-02-01 18:11:40

Cat.in.the.closet mňamka

2012-02-01 18:19:06

ruby-fish nevolá sa to ako francúzsky dezert aj Souflé? je to niečo podobné. len sa to aj pečie tak aby vo vnútri ostalo nedopečené :) robíme to doma občas a u návštevy hlavne to má vždy veľký úspech. ďakujeme za recept ;)

2012-02-01 18:24:00

mobanika aaaaa, vyzera to DOKONALE!

2012-02-01 18:55:42

Petula nie, je to skutočne Mousse ... ale ty jo, to vajco, surové ... ehm ... nešlo by to bez neho? jako slamonela neni zrovna ženská s kreú bych si ráda po chuti zarandila ...

2012-02-02 07:14:24

Lavande mousse je cokoladova rozpravka :) vo FR je dostat karamelova cokolada Nestle urcena na varenie, a s tou sa urobi taka mousse au chocolat, ze blahom upadam do bezvedomia :))

2012-02-02 12:31:411x

lene62 Petula: neboj, dlhsie ako 2 dni to v chladnicke nezostane, takze ziadna salmonela nema sancu:D

Lavande: tak taku cokoladu by som brala hned;) karamelova musi byt super:)

2012-02-02 12:44:13

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

lene62
lene62
114 predaných ks, 32 hodnotení

Reaguje do 2 hodín

Vitajte v mojom obchodíku, výrobe svadobných magnetiek a varešiek sa už nejakú tú dobu venujem, hlavne odkedy som doma so svojim hendikepovaným synom, teraz je ho síce kvôli druhému bábu pomenej, no snažím sa vybaviť toľko objednávok kolko sa da:)

Prijmam len obmedzene mnozstvo objednavok, pytajte sa v sprave:)

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »